Ediția II

Specializările celei de-a doua ediții

Contabilitate și Informatică de Gestiune

Dacă vrei să vezi cum mereu între venituri și cheltuieli există egalitate, cum toate sursele de venit din firmă au și o destinație, și totuși la finalul anului firma poate avea profit sau pierdere sau dacă ești interesat de cum toate aceste date sunt consemnate în documente contabile pe care doar un contabil le poate înțelege. De asemenea, poate vrei să afli cum o firmă își poate continua activitatea chiar dacă se află în faliment.

Ai ocazia să lucrezi cu programe specializate de înregistrare a facturilor sau chitanțelor, să generezi documentele contabile necesare, astfel fiind capabil să prezici care este situația unei firme la un momente dat. Înscrie-te  la această specializare și vei descoperi tainele ascunse ale cifrelor și conturilor.

 

Statistică și Previziune Economică

Probabil te întrebi cum vârsta sau înălțimea unor persoane pot reprezenta date foarte importante și utile sau cum putem face preziceri despre o populație întreagă interogând numai un eșantion sau cum ne putem da seama de acțiunile unor oameni doar pentru că am văzut ce s-a întâmplat în trecut. Dacă ai o gândire analitică, te pasionează analiza datelor, ți se pare interesant să faci previziuni asupra unor fenomene sau să construiești baze de date, ești așteptat să descoperi tainele acestei specializări la FEAA.

 

Finanțe și Bănci  

Ești interesat de tot ce se întâmplă în sectorul bancar? Prin cunoștințele dobândite la această specializare poți activa ca și analist financiar, agent de bursă, broker imobiliar și multe altele. Înveți cum să acționezi pentru a obține câștiguri din diferențe de valută, cum să reduci riscurile când vine vorba de acordarea unui credit bancar, cum și în ce fel evoluează piețele financiare de la o perioadă la alta, dar și despre formele de finanțare, atât ale întreprinderilor private, cât și ale statului.

De asemenea, îți poate dezvolta și perfecționa cunoștințele instinctelor raționale de prevenire a riscului, calitătile cerute de angajatori diverși și sofisticați, de la corporații gigant la firme mici, la bănci și instituții financiare, firme de consultantă și audit sau societăti de asigurare.

 

Administrație Publică 

Dorești să te implici în viața comunității și să fii tu schimbarea de care avem nevoie? Aici poți să-ți dezvolți latura profesională la nivel local, național sau chiar al Uniunii Europene pentru a acționa în interesul cetățenilor. Ai șansa de a activa în diferte domenii publice, de la administrator și auditor, până la manager și consultant în afaceri publice sau angajat în cabinete notariale și de avocatură.

 

Informatică Economică

Dacă te-ai întrebat vreodată cum funcționează un site sau o aplicație, această specializare este pentru tine. Industria IT este în top când vine vorba de mediul de lucru. Numărul de joburi disponibile, salariile atractive și flexibilitatea sunt doar câteva dintre avantajele acestui domeniu. Vei învăța numeroase limbaje de programare, tehnici și instrumente care te vor ajută să dezvolți site-uri și aplicații pentru tine sau pentru clienții tăi.

 

 Management 

Indiferent de domeniu, orice echipă are nevoie de un manager pentru a-și putea duce la bun sfârșit proiectele. Aici vei învăța cum să organizezi resurse umane și financiare, vei descoperi cele mai bune tehnici de motivare a unei echipei și o să afli cum să coordonezi un proiect pentru a îndeplini toate cerințele clienților.

 

Marketing

Reclame TV, unele postări sponsorizate de diverse rețele ne urmăresc la tot pasul. Ce ai spune dacă te-ai afla chiar tu în spatele acestora? Cu siguranță ai fost curios cum s-a realizat promovarea unui produs care te interesează. Această specializare sprijină toate ideile cu referire la prezentarea cât mai succintă a caracteristicilor unui produs și nu numai. Studiile în acest domeniu te ajută nu în ultimul rând să descoperi ce se află în mintea unui consumator. Nu ți se pare interesant?

 

 Economie și Afaceri Internaționale

În cazul în care îți dorești să dobândești competențe foarte bune de comunicare în cel puțin două limbi de circulație internațională, această specializare este cadrul propice unde poți dezvolta capacități de nivel înalt pentru accesarea programelor internaționale de studii și nu în ultimul rând înțelegerea fenomenelor din economia mondială. Aici ți se oferă o educație de înaltă calitate în domeniu relațiilor internaționale și analizei economice și vei afla cum să negociezi cu reprezentanți în scopul încheierii unui parteneriat de afaceri.

 

 

 

 

Împărtășește cu prietenii pe rețelele sociale:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *