Ziua 1-Un nou capitol începe!

Ziua cea mare a sosit!

Încă de dimineață campusul universitar a început să fie însuflețit de viitorii studenți, care cu entuziasm au ajuns la cămin. Aceștia au fost întâmpinați de către membrii echipei de organizare, urmând astfel să facă primii pași spre studenție.

Fiecare elev a fost așteptat de către colegii noștri la gară, autogară, sau în alte locuri în care aceștia au putut ajunge.

Primul pas pentru participanți a constat în a se obișnui cu locul în care vor trebui să conviețuiască împreună pe parcursul celor 14 zile, camerele de cămin și împrejurimile campusului. Fiecare și-a cunoscut colega/colegul de cameră, neștiind probabil că urmează astfel să lege o prietenie, de ce nu, pe viață.

Pe seară, pentru a ne obișnui mai bine unul cu celălalt, echipa de social a pregătit pentru elevi jocuri de cunoaștere, elevii legând deja relații de prietenie.

A doua zi, începem cu forțe proaspete proiectul, întâi la festivitatea de deschidere. Aceștia au primit mapele, ce conțin programul pe toată durata proiectului, regulamentul, tricouri, descrierea conceptului de UVE, descrierea proiectului, a facultății, și câteva stickere. Acestora li s-a prezentat ce reprezintă proiectul la nivel național, cum a luat amploare și care este scopul principal al acestuia.

După festivitate, aceștia au luat o scurtă pauză, după care au servit prânzul la cantina din complexul studențesc Titu Maiorescu.

Începând cu ora 14, a avut loc o prezentare a specializărilor, unde organizatorii le-au povestit elevilor depsre fiecare specializare în parte, răspunzându-le la întrebări și fiind puși la curent cu tot ce înseamnă o specializare.

De la ora 16, elevii au luat parte la câteva discuții cu organizatorii în scopul de a primi o părere mai personală despre ce înseamnă viața de student, din perspectiva acestora.

Trecând cu brio peste cină, copiii au avut parte de o seară socială împreună cu organizatorii, contiunând să iasă din bula lor de confort, astfel ajungând să ajungă din ce în ce mai curioși de ziua 3, ce se apropie în pași repezi. Ce va urma? Rămâne să aflăm împreună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.