Ziua de duminică a început cu o ocazie specială pentru participanții care a avut în vedere dezvoltarea comunicării și a orientării în spațiu.
Aceștia au luat parte la competiția intitulată „Heroes of Iași”, în cadrul căreia elevii au avut oportunitatea de a cunoaște toate atracțiile turistice ale Iașului, într-un mod extrem de dinamic.
Impactul pe care aceasta competiție l-a avut asupra elevilor, a constat în dezvoltarea capacității de lucra în echipă.
Elevii au fost împărțiți în 4 grupe a câte 11 persoane și împreună s-au folosit de abilități precum perspicacitatea și spiritul de obervație pentru a-și duce la bun sfârșit task-urile, trecând astfel prin toate checkpoint-urile.
Locațiile au fost alese cu scopul de a fi parcurse cât mai multe zone ale orașului.
Am vizitat cartier cu cartier, făcându-le cunoștință cu Palatul Culturii, Piața Unirii, Teatrul Vasile Alecsandri, până la Ateneu, Gara Internațională, Mănăstirea Golia, Biblioteca Central Universitară.
Faptul că mica noastră aventura s-a desfășurat în cea mai mare parte... la pas, fiind posibile doar 3 călătorii cu un mijloc de trasport în comun în schimbul îndeplinirii unei provocări, a fost punctul forte al acestei zile.
O caracteristică specifică temei ,,Heroes of Iași” a fost acela că fiecare echipă avea un nume specific, iar fiecare echipă a avut câte o ablititate: 1.Freeze 7 minute 2. Skip la o provocare...etc..
Am trecut ușor peste oboseala ce ne-a cuprins de-a lungul drumului prin diverse discuții, fredonând melodii cât și prin îndeplinirea provocărilor ce ne-au adus zâmbetul pe buze atât nouă cât și trecătorilor ce au intrat ușor în atmosfera noastră de aventură.

Elevii au constatat la final că această competiție prin care toți au ieșit câștigători, a fost o experiență cu totul inedită și le-a oferit un ritm de vizitare a orașului ieșit din comun.
Pe lângă acest aspect, copiii s-au bucurat mai mult de prezența fiecăruia, consolidând relații mai strânse de prietenie.