Daily Recap

Ziua 12 – Târgul organizațiilor

Această zi a fost marcată de ceremonia de absolvire a participanților. Fiecare dintre ei, prin participarea activă la toate activitățile propuse a adus un plus proiectului, antrenând pe fiecare în realizarea unei atmosfere pline de prietenie, solidaritate și distracție.

Astfel, coordonatorii de grupe au avut onoarea de a premia pe fiecare elev în parte pentru efortul și implicarea în proiectele “EconomIS”, precum și pentru activitatea din cadrul progamului academic. Pe lângă diplomele de absolvire ce conțineau și media pe care au obținut-o la examenul scris și practic, aceștia au primit și un tricou personalizat, pentru a le aduce aminte de activitatea și momentele petrecute în cadrul “EconomIS”.

În continuare, coordonatorul principal, Micu Claudiu, a premiat toate echipele participante la “Jungla Urbană” pentru implicare, spirit de echipă și dexteritate în deslușirea ghicitorilor, interacțiunea cu cetățenii orașului și orientare în spațiu, reușind să descopere locurile cele mai importante din municipiul Iași.

Mai târziu aceștia au luat o pauză de masă, ca mai apoi să își termine treaba pentru organizațiile realizate.

Ora 16 a surprins elevii și organizatorii prin participarea la târgul organizațiilor, unde fiecare echipă a avut de creat un ONG ce va susține o anume cauză stabilită de aceștia.

În total au fost 5 organizații, fiecare militând pentru cauze diferite. Acestea sunt următoarele:

 

  1. Asociația Studențească Phoenix (ASP)

Scopul acestei asociații a fost de a ajuta tinerii să se integreze mai ușor în studenție și în societate. Printre activitățile propuse, elevii au venit cu ideea de a realiza cursuri de prim ajutor săptămânal, cu plată, și petreceri tematice. De asemenea, aceștia s-au gândit și la ideea de a face videoconferințe prin Skype cu voluntari și persoane importante din străinătate, sub forma unor training-uri, atât pentru voluntarii organizației cât și pentru alți studenți.

 

  1. Asociația Tinerilor Vizionari (ATV)

Conform spuselor membrilor organizației, aceasta a fost creată în scopul susținerii tinerilor în realizarea și perfecționarea acțiunilor de tip hobby și susținerea pasiunilor acestora. Astfel, ei încep prin crearea a minim 5 cluburi în funcție de categorii, urmând ca numărul de cluburi să se adapteze la diversitatea tipurilor de hobby-uri. De asemenea, aceștia spuneau că prin crearea de cluburi stârnesc socializarea și ajută persoanele cu aceleași pasiuni să colaboreze între ei. Prin activitățile propuse, aceștia au prezentat ideea de tombolă, prin care voluntarii recent înscriși aveau șansa de a câștiga un vehicul ATV.

 

  1. Sindicatul Studenților Ecologiști (SSE)
dav

Scopul acestei organizații este de a curăța orașele de poluare, în special orașul Iași. Aceștia au conștientizat că orașul este foarte poluat, și intenționează ca ușor-ușor să ăl readucă la forma inițială și să-i readucă faima și frumusețea creată de natură. Ca și activități, membrii propun realizarea de strângeri de gunoaie, precum și plantarea de copaci conform stilului ieșean, păstrând o consistență și autenticitate orașului.

 

  1. Organizația Tinerilor cu Atitudine (OTA)

Această organizație a avut intenția de a aduna persoanele ce sunt defavorizare din punct de vedere al aspectului fizic sau al comportamentului, și intenționează integrarea acestora în societate, pregătindu-i și ajutându-i prin diferite training-uri și activități de socializare. Pe lângă acestea, organizația intenționează să îi și reprezinte pe aceștia, pentru a fi siguri că fenomenul de defavorizare și ignorare în societate.

 

  1. Asociația de Combatere a Abandonului Școlar (ACAS’)

Susținând diversitatea scopurilor propuse, și această organizație propune ceva nou, dar totuși necesar. Astfel, scopul lor este de a reduce rata abandonului școlar din județul Iași de la 5% la 2% chiar din primul an, pentru a asigura educația indiferent de putere financiară. Printre activitățile propuse se numără seara de fim în aer liber, vânzarea de brioșe precum și militarea scopului în marile firme și corporații, pentru a obține fonduri în scopul susținerii copiilor defavorizați și creșterea nivelului și calității învățământului din cadrul județului Iași.

Apoi fiecare echipă a stat la stand și și-a prezentat organizația,iar fiecare organizator a avut de asumat un rol, având diferite personalități, elevii având dificila treabă de a-i determina pe aceștia să se înscrie în asociații.

După îndelungi discuții între echipe și organizatori, cei din urmă au votat pentru a stabili echipa care s-a organizat cel mai bine și care ar avea cele mai mari șanse de succes. Astfel, după ce fiecare echipă a avut ocazia de a se mai prezenta încă odată în fața tuturor, organizatorii au recurs la vot și au stabilit că Sindicatul Studenților Economiști (SSE) este organizația cea mai bine organizată.

Seara s-a terminat prin petrecerea de absolvire, urmând ca apoi să mergem noaptea prin oraș, văzându-i și partea de liniște și frumusețe nocturnă.

Urmărește-ne pe Social media pentru a urmări aventurile participanților pe perioada proiectului!

Împărtășește cu prietenii pe rețelele sociale:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *